Co budeme potřebovat?
- 100 g bílého zelí
- 1 malé jablko
- 1 lžíce citronové šťávy nebo 1 lžíce octa
- špetka hnědého cukru
- špetka soli
- 1 lžíce řepkového oleje
Příprava:
- Z malé hlávky zelí odstraníme vnější listy. Hlávku rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme košťál.
- Zelí nastrouháme najemno v kuchyňském robotu popř. nastrouháme na ručním struhadle nebo nakrájíme ručně na tenké proužky.
- Takto připravené zelí přelijeme v cedníku vařící osolenou vodou.
- Jablko omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- Zelí smícháme s nakrájeným jablkem. Přidáme citronovou šťávu nebo ocet, a špetku hnědého cukru popř. špetku soli (vše dle chuti)
- Dobře promícháme. Přikryjeme a necháme v lednici alespoň hodinu uležet.
TIP: Salát si klidně můžete připravit i den dopředu.
Dobrou chuť!