Tyčinka müsli jako zásobník energie.

0

Co budeme potřebovat?

  • po 50g sušených meruněk, švestek, rozinek, fíků
  • po 25 g slunečnicových a sezamových semen, lískových a vlašských ořechů
  • 120g ovesných vloček
  • 1- 2 lžičky lesního medu
  • 2 lžičky hruškového sirupu
  • 3- 4 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička slunečnicového oleje (na vymazání plechu)

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů C. Ovoce a ořechy jemně nasekáme nebo rozdrtíme.
  2. K jemně nasekanému ovoci a ořechům přidáme ovesné vločky, med, hruškový sirup a citronovou šťávu a vypracujeme těsto.
  3. Mazlavé těsto rozetřeme na plech velmi slabě vymazaný slunečnicovým olejem a pečeme v troubě 10- 15 minut.
  4. Plech vyndáme z trouby, musli ještě za tepla nakrájíme na obdélníčky a necháme vychladnout.

Tip:

Tyčinky musli se dají dobře uskladňovat, takže se vyplatí napéci je do zásoby. Uvedený recept je rozpočtem asi na 25 kusů. V uzavřené krabici a v chladu vydrží tyčinky až 4 týdny.

Sdílet: